Web Tasarımı Nedir ?
Herhangi bir firma, kişi ya da hizmete yönelik olarak hazırlanacak olan internet sitesinin oluşturulma aşamasına web tasarım ismi verilmektedir. Bu aşamanın tamamlanması sonucunda, kullanıcılar web sitesine erişebilmektedir. Web tasarımcısının hedefi, kullanıcıların site içerisinde gezinirken etkili bir deneyim yaşamalarını sağlamak ve mümkün olduğu kadar fazla kullanıcıya hitap edebilmektir.
Bu hedefe yönelik olarak, web tasarımı yapılırken çeşitli komponentler dikkate alınmaktadır. Etkili bir web projesinin kullanıcı dostu olması, kolay yapılandırılabilir olması ve tüm cihazlar için uyumlu olması gerekir.
Web Yazılımı Yaparken Nelere Dikkat Ediyoruz?
Kullanıcıya göre tasarım ve yazılım stratejisi geliştirmek bir web projesi için çok önemlidir. Bunun için 13Brave olarak destek verdiğimiz iş ortaklarımıza süreci şeffaf bir şekilde anlatıyoruz.
Sonrasında gerekli komponentler, ihtiyaçlar doğrultusunda tam anlamıyla profesyonel bir web projesi oluşturulması amacıyla bir araya getiriliyor.
Renkler: Tasarımcı tarafından oluşturulan renkler, sitenin içeriklerine ve yılın trendlerine göre farklılıklar gösterebilir. Renklere karar verilirken, renklerin psikolojik olarak neleri yansıttığına iyi karar vermek gerekmektedir.
İçerik: İçeriğin daha çok SEO için önemli olup, tasarımda yerinin çok büyük olmadığını düşünenler olabilir ancak kaliteli düzenle yazılmış bir içerik tasarımla uyum göstermektedir. Ana başlıktan sonra yer alacak kısa, açıklayıcı bir metin ve alt başlık altında yazılan kısa paragraflar ya da maddeler halinde yazılmış bir içerik kullanıcıların okumasını kolaylaştıracak ve genel olarak farklı tasarımlara olanak sağlayacaktır.
Etkili Bir Web Tasarımı Nasıl Olmalıdır ?
Responsive Tasarım: Bir web sayfasının tasarımında en önemli unsur, responsive yani mobil uyumlu olmasıdır. İnternet aramalarının çoğu mobil cihazlardan yapılır, bu nedenle web sayfasının, içeriğini görüntülendiği cihazın formatına uyarlaması önemlidir. Bu, kullanıcıya iyi bir deneyim sağlayacaktır.Web Mimarisi: Web sitenin yapısal bütünlüğünü ifade eden bir kavramdır. Örneğin, müşteriler fiziksel bir mağazaya girdiklerinde, tüm ürünleri bir karmaşa içinde görmekten hoşlanmazlar. Aynı şey İnternette için de geçerlidir. Kullanıcılar bir web sitesine giriş yaptıklarında, sayfanın mantıksal bir mimariye sahip olması gerekir. Tasarım ajansının, etkili web tasarımını belirlerken hem kullanıcıları hem de arama motorlarını dikkate alması gerekir.
Sayfa Yüklenme Hızı: Günümüzde etkili web tasarımı için yükleme hızı en önemli faktörlerden biridir. Ayrıca Google, yüklenme hızı çok yüksek olan siteleri cezalandırmaktadır. Kullanıcılara gelince, giderek daha fazla insanın, cep telefonlarından internete girdiğini göz önünde aldığımızda, web sitesinin yüklenmesi süresinin 3 saniyeden fazla olmaması önem taşımaktadır.
Web Tasarım Hizmetimiz Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
13 Brave ile Web Tasarım çalışmalarına başlamadan hemen önce aklınızdaki bazı sorulara cevap vermek istedik. Web Tasarım sürecinde yanlış kararlar vermemeniz adına müşterilerimizden bize gelen sıkça sorulan soruları sizin için derledik.
HTML5: Web sayfalarını inşa etmek için büyük esneklik sağlayan gelişmiş bir dildir. HTML5 ile her tür cihaz için responsive ve fonksiyonel projeler gerçekleştirebilmektedir.
CSS3 : Web sitelerinin görsel tasarımı için kullanılan bir biçimlendirme dilidir. Sayfada bulunan nesneler HTML kullanılarak yerleştirilir. Ancak bu nesnelerin nasıl göründüğünden CSS sorumludur. Boyutları, rengi, arka plan görüntüsü, şeffaflık derecesi, diğer öğelere göre konumu, fareyle üzerine gelme davranışı, basıldığında düğmelerin görsel değişimi vb.
JavaScript: JavaScript (kısaca "JS"), bir HTML belgesine uygulanan ve web sitelerinde dinamik etkileşim sağlayabilen tam teşekküllü bir dinamik programlama dilidir.
Bootstrap: Web geliştirme dünyasında en popüler ve yaygın olarak kullanılan açık kaynaklı bir uygulamadır. Bootstrap, web sayfalarının düzenini büyük ölçüde kolaylaştırır, Temiz ve tamamen duyarlı bir arayüz oluşturmayı sağlar. Sıfırdan, kolay bir şekilde bir web sitesi tasarlamak için kullanılır.
Web sayfası tasarımı ve mobil uygulama tasarımı için de kullanılır.
Adobe illustrator: Resimler ve illüstrasyonlarla vektör çalışması için en çok kullanılan araçtır. Adobe illustrator; logo, banner, afiş, grafik ve kurumsal kimlik çalışmaları gibi web tasarımınını oluşturan parçalar için ideal çözümler sunmaktadır.
SSL sertifikası, İnternet bağlantılarını güvende tutar ve suçluların iki sistem arasında aktarılan bilgileri okumasını veya değiştirmesini engeller. Adres çubuğunda URL'nin yanında bir kilit simgesi görmeniz, ziyaret ettiğiniz web sitesini koruyan bir SSL sertifikası olduğu anlamına gelir.
Web Hosting hizmeti alırken dikkat edilmesi gereken konuların başında, projeye uygun bir hosting seçimi gelmektedir. Sağlam ve güvenli sunucu hizmeti sağlayan firmalar tercih edilmelidir. Web hosting fiyatları çok ucuz olan yerlerden uzak durmalıdır. Müşteri desteği konusunda başarılı, sorunlara hızlı çözüm üretebilen, sağlam referansları olan web barındırma şirketleri ile çalışmalıdır.
1. E-ticaret sitesinin hitap ettiği sektör ve hedef kitleye göre bir tasarım anlayışına gidilmelidir.
2. Mobilden alışveriş yapan geniş bir kullanıcı kitlesi olduğu için, web sitesinin tüm cihazlara uyumlu olması gerekir.
3. Markanızın kimliğini yansıtan, müşteriye güven veren, kullanışlı bir web sitesi olmalıdır.
4. E-ticaret sitesinde yer alan ürün görsellerinin profesyonel olarak hazırlanması gerekir.
5. Ürün ve hizmet sayfalarında, açıklayıcı bilgiler yer almalı ve müşterilerin aklındaki sorulara cevap veren bilgiler yer almalıdır.
6. Hızlı açılan bir e-ticaret sitesi, hem müşteri kaybını önler, hem de Google arama sonuçlarında daha üstlerde yer almanızı kolaylaştırır.
Muhteşem Markanızı Büyütmeye Başlayalım
Hemen bizimle iletişime geçin. Ekibimiz en kısa sürede size dönüş sağlayacaktır. Ofisimizde de her zaman kapımız açık 🙂
İletişime Geç